L’altra opció: un Cicle Formatiu de Grau Superior

 

L'altra opció: un cicle formatiu de grau superior

T’has plantejat mai fer un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS)?

  1. Proporcionen un títol de Tècnic/a de Grau Superior en un ventall molt variat de titulacions de tots els sectors professionals.
  2. Són una gran oportunitat per obtenir experiència laboral mentre estàs estudiant en un temps reduït de 2 anys.
  3. La metodologia és més pràctica i estan més encarats a les necessitats del mercat laboral. Això afavoreix al desenvolupament de la identitat professional una mica abans que la universitat.
  4. Combinen formació teòrica i pràctica, part de la qual té lloc en empreses, amb alta probabilitat de continuïtat un cop finalitzades les pràctiques.

Si no t’has plantejat aquesta opció pot ser a causa de la tendència generalitzada a infravalorar la Formació Professional al nostre país en vers les titulacions universitàries, que han rebut reconeixement social al llarg dels anys, de manera que la majoria dels estudiants i els seus pares ja ni consideren aquesta opció.

Fins no fa gaire, els estudiants que realitzaven aquest tipus de formació ho feien per “descart” ja que el temps de formació és menor que l’universitari, la metodologia és menys teòrica i clarament a causa d’una mala orientació.

Recorda que després de cursar un CFGS, sempre tens la possibilitat de cursar un grau universitari, si així ho desitges, accedint-hi amb la nota mitjana del Cicle Formatiu i/o realitzant les matèries específiques a la selectivitat. I si el Grau és de la mateixa família professional que el CFGS, podràs convalidar assignatures i reduir la durada del Grau. Recorda, però, que ja tens l’opció de tenir l’experiència universitària des del Grau Superior, ja que hi ha universitats com la UVic-UCC que també ofereixen aquest tipus d’estudis.

T’interessa aquesta opició? Descobreix els CFGS que pots estudiar a Catalunya!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2019 podràs guanyar un salt amb paracaigudes a Skydive Empuriabrava!

Encara no t’has registrat al web de Preparats?

Si vols gaudir de més consells i assessorament sobre què estudiar, la Selectivitat, la Preinscripció i molt més, registra’t i tindràs tots els els avantatges de formar part de la comunitat de Preparats!

Registra't

  • Pots escollir més d'una opció
Quan et registres, acceptes rebre la nostra newsletter per correu electrònic. Ei! Pensa-ho, potser t’encantarà tenir notícies nostres! Si no és així, pots cancel·lar la subscripció quan vulguis fent clic a l’enllaç del final de qualsevol dels correus.

Deixa un comentari