Nadal al món: com el celebren en altres països?

 

Ja saps com és el Nadal a casa nostra, però et sorprendries d’algunes tradicions d’arreu del món. T’expliquem alguns costums, rituals i preparatius de diversos indrets. Fins i tot, hi ha països que celebren les festes nadalenques en màniga curta!

Nadal_2017_preparats

El Nadal a la resta del món

  • A Noruega el Nadal és ple de llum i de colors: espelmes, corones de lli, figures de follets sobre pinyes o nous i el foc en un racó de la casa. A la taula no hi falten plats d’arròs, on s’hi amaga una ametlla que portarà sort a qui la trobi.
  • A Rússia les celebracions arriben uns dies més tard seguint el calendari de l’església ortodoxa. El sopar de Cap d’Any consisteix en 12 plats, un per cada apòstol. Segur que no es queden amb gana! L’endemà, els petits de la casa reben la visita de l’Avi de Gel, conegut com a Maroz. Podríem dir que és el seu Pare Noel particular.
  • A Brasil destaquen les celebracions de les platges d’Ipanema i Copacabana, on les filhas do santo (sacerdotesses africanes) encenen espelmes i llancen al mar petits vaixells plens de flors i regals. Si la marea se’ls emporta, és un bon presagi, perquè vol dir que Yemanjá, Deessa dels Mars, beneeix el nou any.
  • Per molt estrany que us soni, a Japó celebren el 31 de desembre (Omisokao, el Gran Dia Final) amb una neteja profunda per purificar casa seva. Això sí, a la nit tenen la seva recompensa amb un tradicional sopar de fideus, símbol de longevitat. Les campanes dels temples avisen de l’entrada al nou any i els fidels a la tradició visiten el santuari més proper.
  • Les festes de Nadal a Austràlia són de les més espectaculars del món, però a diferència de grans ciutats com París, Londres o Nova York, les temperatures australianes es mouen entre els 25 i els 38 graus!
  • Més de 20 milions de cristians que viuen a l’Índia celebren el Nadal el dia 25, però, seguint el calendari hindú, l’any nou no comença fins al 20 d’abril amb grans fogueres i rituals.

Ens acomiadem d’aquest 2017 amb una felicitació universitària d’allò més original que van fer els estudiants de la UVic el Nadal passat.

Bon Nadal i feliç 2018!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2018 podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Deixa un comentari