Nous canvis en la taula de ponderacions de la fase específica de la Selectivitat 2020!

La Secretaria d’Universitats i Recerca ja ha publicat la nova taula de ponderacions de la fase específica de la Selectivitat 2020, i això t’afecta molt si aquest 2018 comences l’etapa del batxillerat! Per què? T’ho expliquem!

Ja saps que depenent de la modalitat de batxillerat que cursis faràs unes assignatures o unes altres, és evident que no té res a veure el batxillerat tecnològic amb el batxillerat artístic! I això és important perquè, a la fase específica de la Selectivitat, et ponderaran unes assignatures concretes depenent de la carrera universitària que vulguis estudiar. Les universitats decideixen quines matèries valoren més per cada un dels seus estudis. Les ponderacions (que van del 0,1 al 0,2)  són el valor afegit a cada assignatura de modalitat en relació al grau que vols estudiar, i et serviran per pujar nota a la Selectivitat. T’ho expliquem amb un exemple perquè ho entenguis millor:

Si, per exemple, vols estudiar el Grau en Nutrició Humana i Dietètica, a la fase específica de Selectivitat només et ponderaran assignatures com Biologia, Matemàtiques, Química i Física, per tant, seria preferible (no imprescindible) que estudiessis un batxillerat científic, on faràs  aquelles matèries que et ponderaran a la Selectivitat i t’ajudaran a pujar nota per accedir al Grau. Per això, si has cursat un batxillerat social i resulta que després vols fer Nutrició, no podràs utilitzar cap assignatura cursada del batxillerat per pujar nota, ja que les assignatures del social no ponderaran per la carrera de Nutrició.

Un dels grans canvis establerts per les ponderacions del 2020 és que s’han reduït dràsticament aquelles assignatures que ponderaven 0,1 a la fase específica de Selectivitat. Per contra, trobarem més assignatures que ponderaran 0,2. A continuació us indiquem alguns dels canvis més significatius:

  • Pels graus en Fisioteràpia i Infermeria, la matèria Història de la Filosofia ponderarà 0,2
  • Pel grau en Medicina només ponderaran 0,2 Biologia, Química i Física, mentre que Matemàtiques o Ciències de la Terra i del Medi Ambient, que abans ponderaven 0,1, deixaran de fer-ho
  • Pels graus d’Educació Infantil o Primària les matèries Cultura Audiovisual, Economia de l’Empresa, Disseny i Dibuix Tècnic deixaran de ponderar. Per contra, Llatí i Grec pugen de categoria ponderant 0,2
  • Pel grau d’ADE passen a ponderar un 0,2 assignatures com Biologia, Química, Física, Geografia i Història de la Filosofia

Ja veus que s’han fet molts canvis que et poden afectar a l’hora d’escollir carrera universitària, per això et recomanem que consultis les ponderacions del 2020! Potser encara ets a temps de canviar la teva modalitat de batxillerat si veus que l’escollit no t’ajuda a encaminar-te a la carrera que tens pensat estudiar!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2018 podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Encara no t’has registrat al web de Preparats?

Si vols gaudir de més consells i assessorament sobre què estudiar, la Selectivitat, la Preinscripció i molt més, registra’t i tindràs tots els els avantatges de formar part de la comunitat de Preparats!

Registra't

  • Pots escollir més d'una opció
Quan et registres, acceptes rebre la nostra newsletter per correu electrònic. Ei! Pensa-ho, potser t’encantarà tenir notícies nostres! Si no és així, pots cancel·lar la subscripció quan vulguis fent clic a l’enllaç del final de qualsevol dels correus.

Deixa un comentari