Cacau mental

Bones! Aquest any he començat a estudiar Periodisme a la UAB. Vaig fer el Batxillerat Social i sempre m'han dit que escric molt bé i tal. Suposo que això m'ha portat a deixar de banda les carreres científiques. Feia des de 3r d'ESO que deia que volia estudiar Periodisme, però l'any passat a l'hora de fer la tria vaig tenir uns quants dubtes, al final per tot vaig tirar endavant. Actualment em trobo molt decepcionat amb la carrera i no hi ha res que em porti a continuar els estudis. El problema és que no hi ha res més de la branca social que em cridi l'atenció, llevat d'Economia i Història i Traducció. La resta de carreres que em criden l'atenció són cièntifiques, en especial Arquitectura, Eginyeries i Ambientals. No toco la Física i les modalitats científiques des de 4t d'ESO, i vaig fer Matemàtiques Socials al Batxillerat. No sé que fer, ja que no sé si seria una bogeria posar-me a fer una Arquitectura o una Enginyeria tenint en compte que els numeros els he deixat de banda durant la meva etapa acadèmica i tal. És cert que tinc facilitat per les lletres, però tinc més curiositat per les modalitats científiques, encara que potser se m'hi presenti més dificultat. Quin seria el vostre consell? Estic fet un lio i no sé pas què fer. M'he plantejat preparar assignatures científiques i repetir Selectivitat o 2n de Batxillerat, i tinc un cacau mental molt gros. Gràcies.

Resposta:

 

 

  1 comentari

 1. 18 de Desembre de 2018

  Hola, lluc22!

  Tal i com en parles, està clar que el grau en Periodisme no és el que vols estudiar. I, sobretot, cal que sàpigues que no passa res per haver-te equivocat i que és millor adonar-te’n i poder canviar cap a millor!

  Sembla que tens un xoc fort entre allò que “se’t dona bé” i allò que t’interessa o et crea “curiositat”. De vegades, però, no hem de renunciar a una cosa per tenir l’altra. Potser tens molta més curiositat per una carrera científica i, per tant, t’interessaran molt més les classes i les sortides professionals. Alhora, però, dins aquesta disciplina, podries aprofitar moltíssim les teves habilitats de comunicació i escriptura per fer divulgació científica. Per tant, una cosa no és excloent de l’altra i la seva unió pot ser un plat fort pel teu futur!

  El nostre consell és que triïs allò que et motiva més. Si, en aquest cas, és una carrera com Arquitectura o una Enginyeria, endavant. Sigui quin sigui el procés pel qual has de passar per accedir-hi. Pensa que no ets l’únic alumne que ha hagut d’estudiar assignatures de Selectivitat d’una branca completament diferent de la seva per poder accedir a una nova carrera. Si és el que vols, ho faràs sense problema!

  Esperem haver pogut ajudar-te una mica en la teva decisió 🙂

  Gràcies per escriure’ns i molta sort!

Deixa un comentari