Canvi d’estudis

Hola, vaig acabar batx i vaig fer la sele al 2015 i porto 3 anys a la universitat. Els estudis no em van massa bé i estic veient possibilitats per l'any vinent. He pensat canviar d'estudis però no vaig fer la preinscripció al juny. Sé que és molt tard i hauria d'haver mirat d'informar-me abans, però com dic vull informar-me bé i veure totes les possibilitats. Ara, si vull canviar d'estudis he d'esperar a la preinscripció de setembre, oi? Penseu que tinc possibilitats d'entrar a algun lloc si no he fet la sele aquest any? I només tinc opció a entrar als graus on les notes de tall de juliol és un 5? Hi ha alguna altra opció per canviar d'estudis? Sé que es pot fer per "canvi d'estudis" si et convaliden 30 crédits (i altres requisits) però crec que és massa tard per això també, cert? A veure si em podeu ajudar amb aquests dubtes, gràcies

  1 comentari

 1. 19 de Juliol de 2018

  Hola!

  Tens un parell d’opcions:

  1- Pots fer la preinscripció de setembre! En aquest cas, i com bé dius, has de ser conscient que només s’oferiran aquelles titulacions que encara tinguin places lliures (i, per tant, que tinguin un 5 de nota de tall). Amb les notes de tall que han sortit ja et pots començar a fer una idea de les titulacions que quedaran disponibles de cara setembre. Possibilitats d’entrar a la uni tens, això segur! Però has de tenir en compte que, si bé la fase general de la selectivitat té validesa indefinida, la fase específica caduca després de dos anys d’haver-la fet, així que la teva nota d’accés serà l’obtinguda entre el Batxillerat i la fase general (60% batxillerat / 40% fase general). O també et podries presentar a la fase específica de setembre per pujar nota!

  2- Pots sol·licitar un trasllat d’expedient (canvi d’estudis). És un procés una mica complex i difícil d’aconseguir, ja que hauràs de tenir un mínim de 30 crèdits convalidables (és a dir, haurà de ser un grau afí al cursat fins ara). També és cert que, si ja has cursat tres anys, tens més possibilitats que se’t convalidin crèdits, ja que en principi n’hauràs superat 180. Això sí, has de tenir en compte que l’oferta de places per trasllat d’expedient i el procediment d’admissió és competència del centre que imparteix la titulació. Cal que t’informis en la universitat d’aquest tràmit (dates, documentació necessària, requisits que es demanen, etc.).

  Sabies que, de fet, pots seguir aquests dos camins alhora? No cal que triïs una de les dues opcions, ja que són compatibles entre elles! Si realment tens ganes de canviar d’estudis, et recomanem que facis la preinscripció de setembre (ja que no hi tens res a perdre) i alhora demanis el trasllat d’expedient. Potser alguna de les dues alternatives t’acaba funcionant!

  Que tinguis molta sort!

Deixa un comentari