I si m’equivoco a l’escullir la carrera??

Hola acabo d’acabar 2n BATX CIENTÍFIC( no he fet ni física ni química tot i que a la eso si) ja que em costava molt. Nota PAU + MITJA BATX(6,14)= (6,124) i amb les específiques CTMA (5.50) i BIO(5.00) o un 7 i pico o un 8 i pico. La meva vocació desde petita ha esta medicina però per nota ja no entro ni a pública ni a privada. La meva mare m’ha proposat qie faci un grau superior i aquest mateix any repetir la sele o acabar el greu superior 2 anys. I per tant és perdre anys. I altres graus que són del meu interes: biomedicina,biologia, microbiologia, biotecnologia, farmàcia,biologia humana,nutrició i diatètica. En aquest últim que quan vaig veure el pla d’estudi no em va agradar gaire la meva mare em va inscriure i vaig fel l’examen( 6 de juliol sabre si aprovo. En el cas d’aprobar no ser si verdaderament vull fer això o no i no ser que fer. I l’altre tema es les sortides laborals independentment del que acabi estudiant és a dir si a mi ara em pregunten com o se que em veig treballant jo no ser que respondre pq em pot agradar les carreres i les sortides no o al revés. A mi m’agrada investigar (cures o malalties humanes), estar en un laboratori... les meves aficions són cuinar i els esports d’aigua (submarinisme, vela). A part Em costa moltíssim estudiar (vaig aprovant però no amb molt bones notes ni 7 ( o molt pocs ni 10). Em costa ABSOLUTAMENT TOT. No sóc bona amb res. Fins i tot amb bio trec males notes (5). I a part la meva mare m’ha comentat que he de coneixer les meves limitacions i quan em va dir això jo vaig pensar i veure(al fer la preinscripció ja que quan vaig posar la nota de tall cap carrera amb la meva nota de tall m’agradava) que mai podre fer el que m’agrada. Per tant no ser que estudiar i m’engoixa fer una carrera i després que les surtides no m’agradin. Estic feta un lio. I no ser si torna a fer la sele o no (tot i treu males notes jo estudio molt). NO SER QUINA ÉS LA MEVA VOCACIÓ.

  1 comentari

 1. 4 de Juliol de 2018

  Hola!
  Has fet algun test d’orientació? Al nostre web n’hi ha un, potser et pot ajudar: http://preparatsllestosuniversitat.com/que-vols-estudiar/fes-test-orientacio/
  Realment creiem que has d’estudiar el més t’agradi, pel que comentes t’agrada el laboratori i les biociències en general, tot i així dius que et costen, però també et costarà estudiar una cosa que no t’agrada i si no gaudeixes treballant se’t farà molt difícil.
  Una altra cosa que et pot servir és agafar els plans d’estudis dels graus que més t’interessen i amb un marcador subratllar les assignatures que t’agraden, és una manera molt gràfica de veure quin grau s’ajusta més a les teves inquietuds.
  Fer un CFGS pot ser una altra opció, però ho has de tenir molt clar ja que allargues els anys d’estudi, com molt bé dius. És un pla B que està bé valorar i tenir en compte.
  Finalment, no has de tenir cap por a equivocar-te, som humans i tots ens equivoquem en un moment o altre. Pensa que, fins que no has començat a estudiar un grau, és molt difícil saber si realment l’has encertat, a vegades no s’ajusta al que tu esperaves i a vegades veus molt clar que aquella és la teva vocació.

  Ànims!! I molta sort!

Deixa un comentari