Preinscripció i assignació

Tinc un problema urgent. Fa uns quants anys que ja he acabat el batxillerat científic i fet la selectivitat, però no vaig poder cursar res per estat anímic i per unes notes pèssimes. L'any passat vaig tornar a fer la fase específica (setembre). Igualment, encara que m'hagi millorat una mica la nota, no és suficient per a l'àmbit que vull estudiar (ciències de la salut o ciències). Em vaig apuntar a la preinscripció del mes de juny i ara que ha sortit ja la primera assignació, no sé què fer. M'explico: Vaig omplir la preinscripció segons el que volia estudiar, encara que no arribes a la nota la majoria dels graus. Ja sabia que era només una il·lusió i que m'assignarien a la vuitena preferència (que en aquest cas sí que tinc la nota per a accedir-hi). Al principi no tenia cap dubte, però ara mateix no sé si realment és el que vull fer. Ara em penedeixo molt de no haver posat altres opcions que siguin més cercà a la nota que tinc (psicologia, per exemple). Ja sé que tinc l'opció d'esperar-me al mes de setembre, però quan l'any passat estava disposada a preinscriure, ja no quedava res de res. No sé què fer. Encara que tinc l'opció del 24 de juliol per a una segona assignació, la probabilitat que em posin una preferència més alta és nul·la. A més, el meu tema és més complex. Hi ha més problemes entremig i m'agradaria parlar més privadament, però el dubte principal és si hi puc fer alguna cosa. Gràcies.

  1 comentari

 1. 12 de juliol de 2018

  Hola!

  Abans de res, dir-te que sempre pots fer-hi alguna cosa, sempre hi ha alternatives! És cert que, si dius que la teva nota és baixa i veus clar que no t’assignaran a una millor opció, probablement és així. Et proposo tres camins a seguir:

  1. Esperar-te a l’assignació del 24 de juliol per veure si pots millorar plaça (mai se sap!). Si a la 2a assignació continues assignada a la vuitena preferència, llavors sí que t’hi hauràs de matricular, però pots activar el tràmit “Continuar en el procés de reassignacions” i, encara que estiguis matriculada a una universitat, continuaràs dins el procés i potser millores la teva plaça en alguna de les noves reassignacions posteriors al 24. En aquest cas et tornarien l’import de la primera matrícula excepte les taxes de gestió (sempre que accedeixis a una universitat que funcioni per preinscripció universitària). En cas que no milloris la teva plaça en cap de les reassignacions, hauràs de cursar el primer any del grau assignat i, de cara l’any que ve, podries tornar a fer preinscripció universitària i intentar entrar al grau que realment vols estudiar. Si tens un primer any de carrera fet, potser podries convalidar algunes assignatures depenent de l’afinitat entre el grau cursat i el nou grau al qual volguessis accedir.

  2. Pots fer un canvi d’ordre de preferències fora de termini anant a l’Oficina d’Accés a la Universitat (o a alguna de les seves seus) i sol·licitar aquest tràmit. Fent això podràs modificar la teva llista de preferències i posar altres graus que t’interessin però que no tinguin una nota de tall tan alta. Et recomano que miris l’oferta formativa de diverses unis; hi ha molts graus que potser no saps ni que existeixen i que et podrien encantar! De totes maneres, també has de saber que, quan fas aquest tràmit fora de termini, automàticament passes al final de la llista d’espera, i si a la nova preinscripció poses graus amb molta demanda, segurament et quedaràs sense plaça.

  3. Per últim, i en cas que finalment no vulguis accedir a un grau que no t’acaba de convèncer, sempre pots fer un CFGS de l’àmbit científic! Ja saps que després del cicle pots accedir a la Universitat amb la nota final que et quedi del cicle, i segurament tindries convalidacions si el cicle és afí al grau universitari!

  Dir-te que, si necessites resoldre més dubtes i els vols resoldre de manera privada, ens pots escriure a hola@preparatsllestosuniversitat.com indicant el teu número de mòbil i et trucarem.

  Que tinguis molta sort!

Deixa un comentari