Què és més important?

Hola, actualment estic cursant 2n de BAT científic i no sé què fer un cop hagi passat la sele. Tinc clar que vull estudiar algo dins del camp de bioiències i per tema nota he descartat moltes opcions ja. Al final m'he quedat amb aquestes: Biologia (UAB), Biotecnologia (UdL) o Biotecnologia (URV). Com a carrera en si crec que em podria agradar més Biotec i a més també crec que té més sortides laborals que Biologia. El problema és que ni la UdL ni la URV tenen el prestigi de la UAB, i això potser em portaria problemes en un futur. D'altra banda, si escollís Biologia aniria a la universitat que sempre he volgut, a part de ser molt més reconeguda internacionalment. He parlat sobre aquest tema amb els pares, amics, professors, estudiants de la UdL, etc., però no n'he tret aigua clara encara. Molts em diuen que estudiï el que més m'agrada, però em preocupa el tema aquest del prestigi i no poder anar a la universitat que porto somiant des de petita. S'acosta el final i encara no sé què fer, si guiar-me pel prestigi de la universitat o bé pel del grau. Què em recomaneu?

  1 comentari

 1. 8 de Maig de 2018

  Hola, MarBonet!

  Veiem que tens molt clar l’àmbit dels estudis que vols fer i cap on vols encarar el teu futur professional! Doncs, un problema menys!

  Pel que fa a la universitat on estudiar, et podem assegurar que un dels grans dubtes que té la majoria d’estudiants té a veure amb el “reconeixement” o la “qualitat” de les universitats. Sempre que ens feu una pregunta d’aquest tipus, ens agrada desmuntar aquest mite: la nota de tall no és l’indicatiu principal de la qualitat d’un centre, ja que aquest número les ordena en funció de l’oferta de places i la demanda dels i les estudiants. Per tant, si molta gent vol anar a estudiar a universitats de Barcelona (per moltíssimes raons diferents), és normal que tinguin una nota més elevada que els centres d’altres províncies. Però, tot i això, tenim a pensar que la universitat “x” és la millor, perquè tothom vol accedir-hi.

  Ja que vols estudiar un grau com Biotecnologia, molt lligat als laboratoris, a la indústria farmacèutica i a la bioinformàtica, et recomanem que consultis els webs de les universitats i et fixis en quants grups de recerca de ciències té i quin tipus d’investigació realitzen, així com la qualitat d’aquesta recerca. En el cas d’aquest grau, és un indicador de qualitat molt important. També és crucial donar un cop d’ull a l’oferta de pràctiques: la universitat a la qual vols accedir t’ofereix bones empreses on fer la teva estada de pràctiques? Et donen l’opció d’estudiar i treballar alhora en una empresa del teu sector i durant tot el grau?

  T’aconsellem que facis un exercici que t’ajudarà a trencar amb aquest estereotip: tens Linkedin? És la xarxa social més important per la cerca de feina. Si no en tens, crea’t un perfil. Un cop creat, podràs fer cerques de persones per nom de pila, empreses on treballen i estudis on han fet el seu grau. Fes l’exercici de cercar persones graduades en biologia o biotecnologia, fixa’t on treballen i on han estudiat. Veuràs que és igualment possible aconseguir una feina qualificada, de prestigi i que t’agradi, independentment de la teva universitat. Per exemple, et deixem l’enllaç d’una entrevista a Laura Escudero, una biotecnòloga que va estudiar a la UVic-UCC i que ara realitza el seu doctorat en genètica del càncer a la ciutat gal·lesa de Cardiff: https://bit.ly/2K5kanH

  D’altra banda, et direm que molta gent ha somiat sempre a accedir en una universitat concreta però que, un cop la coneixes, pot ser que no sigui com la imaginaves o que no s’adapti gens a la teva manera de ser. Per això, abans d’idealitzar-ne alguna, creiem que hauries d’assistir a totes les Jornades de Portes Obertes que puguis, parlar amb alumnat i professorat de les unis, demanar visites personalitzades, etc. Te’n faràs una idea molt més real i tangible!

  Per tant, i resumint, el més important per escollir una universitat és conèixer-la. I, evidentment, sigui on sigui, escollir el grau i no perdre’t entre les opinions de les universitats perquè, com et diem, la valoració més important és la que en pots fer tu.

  Si vols parlar amb un/a estudiant de Biologia o Biotecnologia, així com algun/a professor/a, estarem encantats de posar-t’hi en contacte 🙂

  Gràcies per escriure’ns i molta sort!

Deixa un comentari