Quina de les dues carreres trio?

Hola! Sóc un estudiant de 2n de batxillerat que en principi pensava que ja tenia les idees clares sobre què estudiar. Inicialment, tenia molt clar que volia posar com a primera opció el grau de Microbiologia de la UAB però quan vaig anar a les portes obertes i vaig conèixer mes a fons (perquè també el tenia en ment) el grau de Biotecnologia, em vaig quedar amb dubtes que no vaig poder resoldre amb ningú. El meu dubte és quin dels dos graus té més sortides professionals adaptades a mi, la meva preferència seria treballar en un laboratori d'un hospital treballant amb microorganismes però no sé amb quin dels dos graus tinc més facilitat per arribar-hi. Us agrairia molt que em poguéssiu intentar resoldre aquest dubte perquè ja s'acosta la selectivitat i no sé què posar a primera opció perquè m'agraden les dues carreres però no sé quina té més sortides ja que com que la carrera de Microbiologia només es fa a la UAB en tot Espanya no he trobat gaire informació a nivell de sortides... Moltes gràcies!

  1 comentari

 1. 28 de Maig de 2018

  Hola!

  Segurament no vas poder aclarir els dubtes a les jornades de portes obertes perquè la teva pregunta no té una resposta fàcil 🙂

  Et confirmem que pots acabar treballant en un laboratori tant si tries Microbiologia com si t’acabes decantant per Biotecnologia. Són estudis molt similars, però sí que hi ha algunes diferències. Potser la més evident és que Microbiologia és un estudi amb una base més científica aplicada a la recerca i l’anàlisi de microorganismes. En canvi, Biotecnologia és un estudi d’àmbit més ampli (no només sobre microorganismes) que incorpora coneixements tècnics, a més dels científics, i que et pot permetre treballar en laboratoris, a la indústria farmacèutica i la mediambiental, a l’administració pública, etc. Per exemple, la informàtica, aplicada a l’enginyeria genètica o a la biomedicina, es converteix en un element imprescindible d’aquest grau. De fet, la bioinformàtica és una de les sortides amb més futur de la biotecnologia!

  Si no t’acabes de decidir, mira’t el pla d’estudis de cada grau i valora el global d’assignatures que més t’agradi, mirant-les una per una i escollint segons el que et mogui més. Aquí tens un exemple de pla d’estudis de Biotecnologia: https://bit.ly/2np6MB4
  Si pots, també hauries de tenir en compte el fet d’escollir la universitat que més s’adapta a les teves preferències o necessitats. En el cas de Biotecnologia, pots escollir diverses universitats. Microbiologia, com bé dius, només la trobaràs a la UAB.

  Esperem haver-te ajudat una miqueta. Si vols, podem posar-te en contacte amb professorat i/o alumnes del grau en Biotecnologia perquè els puguis fer les preguntes que vulguis! Només ens ho has de dir contestant en un comentari.

  Gràcies per escriure’ns i molta sort! 😉

Deixa un comentari