Quina universitat trio?

Bon dia, faig segon de batxillerat i, de cares a l'any que ve, tinc molt clar que m'agradaria estudiar ciències biomèdiques o biologia humana (són dos graus pràcticament iguals però amb noms diferents segons la universitat). Els fan a la UB, la UAB i la UPF. El meu problema és que no sé quina universitat posar com a primera opció, segona opció i tercera opció. He estat mirant rankings de les universitats a nivell de ciència però no n'he tret aigua massa clara... Em podríeu donar la vostra opinió sobre quina és la millor universitat per fer aquest carrera? Moltes gàcies!!!

Resposta:

 

 

  1 comentari

 1. 9 d'Abril de 2018

  Hola, Sira!

  No ens agradaria dir-te la nostra opinió sobre quina és la millor universitat per fer aquesta carrera, ja que és una resposta molt difícil, sovint personal. Creiem que el que millor podem fer és donar-te més eines i consells perquè siguis tu qui esculli conscientment on vol estudiar, sense importar-te l’opinió dels altres 😉

  Està molt bé que hagis investigat les posicions que ocupen aquestes universitats en alguns rànquings. Però tens raó, de vegades, de tants rànquings que pots veure i amb consideracions tan diferents, ja no saps quina seria la millor. Si t’interessa la investigació, t’animem a buscar les línies de recerca que té cada universitat en aquest camp. Pensa que molts estudiants fan un màster i un doctorat en una uni perquè l’àmbit d’investigació que hi fan és el que més els interessa. Sabem que és d’hora, però si saps que això et podria motivar, potser ja seria una bona forma d’orientar la teva decisió.

  Investiga també quin professorat tindràs a cada assignatura. T’interessa el seu currículum i allò en què estan especialitzats? Potser una d’aquestes persones podria convertir-se en la que et faci de tutor/a del Treball de Final de Grau (TFG).

  D’altra banda, sortint del fet estrictament acadèmic, pensa en les universitats en si. Què et transmeten? Com són els campus? A quina distància els tens? On viuràs? Quines activitats extraacadèmiques t’ofereixen? Ja veus que hi ha moltes variables a tenir en compte. El millor que pots fer per saber la resposta a totes les preguntes que et fem és assistint a les Jornades de Portes Obertes de totes les unis! Només així podràs resoldre-ho tot d’una sola vegada! Si alguna uni ja ha celebrat la seva jornada, pots demanar una visita personalitzada.

  Per últim, que sàpigues que en l’àmbit en què estàs interessada, també existeix el grau en Enginyeria Biomèdica, que és molt pràctic, ja que és una disciplina que es dedica a dissenyar equipament i maquinària que ajudi a la Medicina a diagnosticar i avaluar malalties. Per exemple, sabem que actualment unes alumnes estan treballant en una mà biònica feta amb impressió 3D! Dóna-li un cop d’ull, que potser t’interessa: https://bit.ly/2GuqeoF
  Si vols, podem posar-te en contacte amb un/a alumne/a o professor/a d’aquest grau! Així podries resoldre dubtes i descobrir com és exactament aquest estudi.

  Gràcies per escriure’ns i molta sort! 🙂

Deixa un comentari