Segona carrera

Benvolguts: Sóc llicenciada en Humanitats, amb màster en estudis comparatius. Estic pensant cursar el doctorat, de forma parcial, en aquesta branca de coneixement. Ara bé, en comptes de realitzar un segon màster com han fet altres companys, havia pensat estudiar un altre grau, d'una disciplina diferent. Les opcions es troben entre Ciències del Mar o Mediambientals, però pot ser que estic ficant-me a les Humanitats de les ciències cientificotècniques... La pregunta és la següent: donat que jo vaig realitzar la selectivitat el 2002, hauria d'examinar-me a les PAU de les matèries específiques? Què és més recomanable, preparar assignatures específiques o bé, cursar un CFGS relacionat amb el grau? Mercès per la vostra atenció.

  1 comentari

 1. 30 de Novembre de 2018

  Hola, Arabian2!

  Sabies que els graus universitaris reserven un 3% de les seves places a titulats universitaris? Segons el Departament d’Ensenyament, ja que ets titulada universitària, aquesta hauria de ser la teva via d’accés a un nou grau. Amb aquest procés, no hauries de fer Selectivitat, només la Preinscripció Universitària. Aquí tens més informació: https://bit.ly/2Sj5u8x

  Ara bé, hauries de parlar amb la universitat a la qual vols accedir i preguntar si hi ha algun requisit d’accés adicional pel fet d’haver estudiat una llicenciatura que no té res a veure amb l’àmbit de les ciències. A partir d’això, podràs saber quina via d’accés has d’utilitzar!

  D’altra banda, suposem per un moment que la via de titulats universitaris no et serveix i que necessites accedir-hi mitjançant Selectivitat o un CFGS. Què és millor? Les dues opcions són bones però, degut a que no has estudiat res relacionat amb el món científic, potser seria bo optar per un CFGS. Durant els 2 anys que el faràs, rebràs una formació més àmplia i transversal sobre el tema, més que si només estudies 2 o 3 assignatures específiques del Selectivitat. A més, si fas un CFGS no hauràs de fer Selectivitat obligatòriament i, si és del mateix àmbit que el grau, potser et convaliden unes quantes assignatures.

  Esperem haver pogut ajudar-te una mica 🙂

  Gràcies per escriure’ns i molta sort en aquesta nova etapa!

Deixa un comentari