Vull fer biologia

Bones, estic a segon de batxillerat i vull fer biologia. Porto les notes bé però la selectivitat sempre fa por... Em podrieu dir com està per entrar a Biologia? És difícil entrar o és una carrera amb accés “fàcil”?

  1 comentari

 1. 15 d'Octubre de 2018

  Hola, arnauas!

  Quan pensis a entrar a una carrera, et recomanem que no pensis tant si serà fàcil o difícil. Simplement, has de ser el màxim de realista possible i fer-te preguntes com aquestes: quina nota de tall té el grau? Quina universitat té la nota més i menys accessible? Quines notes hauries de treure a la Selectivitat per arribar a la uni que desitges?

  El primer que has de fer és consultar les notes de tall de juny d’aquest curs: https://bit.ly/2uCR9tw
  Veuràs que la més alta va ser a la UB, amb un 10,790 sobre 14, i la més baixa, a la UVic-UCC, amb un 5,000. Has d’esforçar-te al màxim durant 2n de Batxillerat per arribar a una bona nota de final de curs! Si més o menys, ja saps quines notes finals pots aconseguir, et recomanem que utilitzis la nostra Calculadora de la nota de tall: https://bit.ly/1kMqdxv
  Amb aquesta calculadora, podràs fer un càlcul aproximat de quines notes hauries de treure a la Selectivitat per arribar a la nota de tall desitjada.

  Com veus, no podem dir si una carrera és de fàcil accés o no, depèn de quina nota tinguis i a quina vulguis aspirar! Alhora, que sàpigues que la nota de tall de cada universitat no correspon a la qualitat dels estudis únicament. Moltes vegades, la majoria de persones volen estudiar a una ciutat gran com Barcelona, i això fa que la nota pugi com l’espuma! Per tant, intenta no subestimar universitats amb una nota més baixa. És molt bona idea que intentis visitar-les totes a les Jornades de Portes Obertes i que decideixis a quina vols accedir en funció de què t’ha semblat el centre, el professorat, les instal·lacions, les pràctiques que ofereixen, etc.

  Esperem haver-te ajudat una mica 🙂

  Gràcies per escriure’ns i molta sort!

Deixa un comentari