Després d’escollir què estudiar i de fer la Selectivitat… arriba el moment final: la Preinscripció Universitària! És hora de jugar totes les teves cartes, ser realista i esperar la decisió!

No saps com funcionen les assignacions i reassignacions de places? I per què és important tenir en compte les ponderacions de la Sele? Saps on trobar les notes de tall? Aquí ho trobaràs tot!

Preguntes freqüents sobre la Preinscripció:

  • Quan puc fer la Preinscripció Universitària? Com s’ha de fer?

La pots fer només durant els períodes de Preinscripció: juny, setembre i febrer. Consulta aquí les dates i terminis exactes programats per aquest any.
S’ha de fer a través del portal Accesnet.
Per saber com l’has de fer, mira aquest vídeo on veuràs com es fa La Preinscripció pas a pas.

  • He d’entregar alguna documentació?

Els estudiants de Batxillerat han de realitzar la Preinscripció de forma online al portal Accesnet i no han d’entregar cap document. Ara bé, si no vols fer la Selectivitat i prefereixes utilitzar la nota mitjana d’un CFGS, sí que hauràs d’entregar el certificat del centre perquè la sol·licitud sigui vàlida.

Els alumnes de CFGS també han de seguir el mateix procés d’Accesnet però, a més, hauran d’entregar el certificat del centre on van estudiar perquè la seva preinscripció sigui vàlida. L’han d’entregar a l’Oficina d’Accés a la Universitat (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) o a qualsevol de les seves seus . També pot entregar-ho mitjançant una altra persona o enviant-ho per correu certificat. En aquest últim cas, no s’han d’enviar els documents originals sinó una fotocòpia compulsada (segellada pel centre dels estudis).

Si al formulari de l’estudiant de batxillerat no hi apareixen les dades del comprovant en color verd, haurà de presentar l’original i fotocòpia del certificat dels estudis a l’Oficina de Preinscripció Universitària (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) o a qualsevol de les seves seus.

  • Tinc problemes tècnics amb l’Accesnet. Què puc fer?

Abans de res, prova-ho més tard. Durant les dates de preinscripció, Accesnet és una pàgina molt visitada i és normal que es col·lapsi o treballi de forma més lenta. Si segueix funcionant malament, dirigeix-te a l’Oficina d’Accés a la Universitat (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) o a qualsevol de les seves seus, on tenen ordinadors habilitats per ajudar-te a realitzar el procés.

  • Què he de fer si no recordo el meu codi d’Accesnet?

A la mateixa entrada del portal, podràs fer clic a l’opció ‘Has oblidat el teu codi accesnet?’, que enviarà una clau provisional al correu electrònic que vas facilitar durant el registre d’usuari. Si tampoc recordes el correu electrònic que vas facilitar o l’has canviat, posa’t en contacte amb l’Oficina d’Accés a la Universitat.

  • Vull fer uns estudis que demanen Prova d’Aptitud Personal (PAP). Què he de fer?

A banda de la Preinscripció Universitària, que és sempre obligatòria en universitats públiques i la UVic-UCC, l’estudiant ha de matricular-se d’aquestes proves i realitzar-les el dia i hora indicats. Per a més informació sobre les PAP, fes clic aquí.

  • Com he de fer la Preinscripció si ja sóc titulat/a universitari/ària?

Hauràs de fer la Preinscripció a través d’Accesnet i, a més, presentar a l’Oficina d’Accés a la Universitat el certificat de les notes dels estudis universitaris que hagis cursat i el títol o el resguard de pagament del títol.


Recorda que les universitats catalanes reserven un 3% de places per a titulats universitaris.

La Preinscripció pas a pas

Notícies

Dubtes sobre el procés d’assignacions, reassignacions i matrícula? (Notes de tall 2018)

Encara no has consultat les notes de tall de la Preinscripció Universitària 2018? Les puntuacions més altes d’admissió corresponen al doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb un 13,318 i a la Universitat de Barcelona (UB) amb un 13,250. A continuació s’ha situat Medicina a la UB (Clínic) amb un 12,824 i enginyeria Física a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb un 12,732.

Encara no t’has registrat al web de Preparats?

Si vols gaudir de més consells i assessorament sobre què estudiar, la Selectivitat, la Preinscripció i molt més, registra’t i tindràs tots els els avantatges de formar part de la comunitat de Preparats!

Registra't

  • Pots escollir més d'una opció
Quan et registres, acceptes rebre la nostra newsletter per correu electrònic. Ei! Pensa-ho, potser t’encantarà tenir notícies nostres! Si no és així, pots cancel·lar la subscripció quan vulguis fent clic a l’enllaç del final de qualsevol dels correus.