Què és la metodologia PBL?

110_4547

Quan arriba l’hora d’escollir quin grau estudiar també és important, com sabeu, a quina universitat fer-ho, no a tot arreu aprendràs el mateix i encara menys de la mateixa manera. Et presentem un mètode innovador d’ensenyament, el Problem/Project-based learning (o Metodologia PBL) amb el qual es treballa a la UVic en els graus més tècnics, com les ciències i enginyeries.

En què consisteix aquesta metodologia?

 • Els estudiants aprenen a solucionar problemes i a desenvolupar projectes com els que es trobarien en una feina real.
 • Des del primer curs s’ensenyen habilitats com les del treball en equip, l’ètica professional, la capacitat de lideratge, la proactivitat o l’auto organització.
 • Un cop acaben el grau, els alumnes saben com reaccionar davant un problema real, ja que la metogologia PBL els ha aportat la capacitat de raonar, argumentar i resoldre una tasca, així com habilitats més interpersonals com la comunicació i la cooperació.
 • Fins i tot a les classes teòriques estareu treballant amb casos reals. Tant en problemes com en projectes, els alumnes no només aprendran tècniques per resoldre’ls pas a pas, sinó que ho faran realitat.
 • El professor hi juga un paper molt important, i és que va guiant als alumnes però també provoca que es plantegin preguntes, els ofereix recursos i va avaluant les solucions que proposen.Ja ho saps! Quan consultis els plans d’estudis de les diferents universitats, fixa’t si t’ofereixen aquesta metodologia basada en problemes per estar preparat/da per tot!
  INFORMACIÓ

  Si vols conèixer més detalls de graus de ciències o enginyeries amb la metodologia PBL visita aquest blog de la UVic. Pots veure-ho en directe a les xerrades i tallers que es faran durant la seva Jornada de Portes Obertes, el dissabte 28 de març. Si vols saber-ne més, només ens ho has de demanar!

  Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Em vaig tirar de cap a la universitat tenint clar que el periodisme m'interessava molt, però ha estat a dins on he vist que és la meva vocació. També tinc molt d'interès pels camps audiovisual, digital i sociològic, que intento potenciar en projectes més personals i artístics. Aquests estudis m'han fet molt més crítica amb el món que m'envolta i m'han despertat el desig d'ajudar els demés tractant temes socials o fent periodisme d'investigació. Aquests anys han estat possiblement els millors de la meva vida i per això no vull que s'acabi mai aquesta etapa. He decidit que la universitat és només l'inici i que seguiré formant-me contínuament.

Deixa un comentari