Què sabem de les noves PAP dels Graus de Mestre?

pap-mestre-uvic-preparatsuni

El juny del 2017, els alumnes que vulgueu estudiar el Grau en Educació Infantil o el Grau en Educació Primària haureu de superar obligatòriament la nova Prova d’Aptitud Personal (PAP), a més de la Selectivitat. Encara no es coneixen massa detalls d’aquest nou format, però us expliquem tot el que sabem!

Fins el curs 2015-2016, s’avaluaven les llengües catalana i castellana. Aquest curs, el català i el castellà s’avaluarà a les mateixes PAU i les PAP seran dos exàmens diferents que avaluaran “les competències comunicatives i logico-matemàtiques bàsiques, i la capacitat de reflexió i raonament crític”. Els futurs estudiants d’Educació Infantil o Primària haureu de realitzar les PAP el dissabte de la mateixa setmana de les PAU.

COM SERAN LES PROVES?

Les PAP seran dos exàmens per escrit:

    • Competència lingüística:

1. S’avaluarà la comprensió lectora, la capacitat de síntesi i l’expressió escrita sobre un article.
2. S’avaluarà el domini del sistema lingüístic a través d’identificar, corregir i justificar errors lingüístics sobre un fragment de text.

  • Competència lògico-matemàtica: consistirà en 25 exercicis en què haureu de resoldre, sense calculadora, problemes i situacions d’aplicació. Es tindrà en compte tant el procés de resolució com la idoneïtat de la resposta.

COM LES APROVARÉ?

Per aprovar les PAP, caldrà obtenir una nota mitjana de 5 entre els dos exàmens, amb la obligació d’obtenir una nota mínima de 4 en les dues proves. Encara no sabem quins seran els criteris de correcció, però aviat en tindrem notícies!

Si hi vas ben preparat/da, segur que no tindràs cap problema! I, com a les PAU, també hi haurà dues convocatòries anuals!

 

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Deixa un comentari